Dit is de manier om kennis te maken met de geschiedenis van Argentinië

Beknopte geschiedenis van Argentinië

Staatsbezoek Argentijnse president

Koning Willem-Alexander heeft afgelopen maandagmorgen op de Dam in Amsterdam de Argentijnse president Mauricio Macri officieel welkom geheten. Macri was met zijn vrouw Juliana Awada voor een tweedaags staatsbezoek in Nederland. Macri had een programma waarin uitbreiding van de handel en bevordering van de economische samenwerking belangrijke bestanddelen vormden. Het was de eerste keer dat een Argentijnse president op staatsbezoek was. Gisteren, 30 maart, is de president weer vertrokken.

Het is tijd om kennis te maken met dit bijzondere land

Wij weten maar erg weinig over de geschiedenis van Argentinië. Met een koningin en een paus afkomstig uit Argentinië kent ieder van ons op zijn minst twee prominente Argentijnen. Máxima veroverde in een oogwenk de harten van de Nederlanders met haar charme en gevoel voor humor. En met de eenvoudige manier waarop Jorge Mario Bergoglio na zijn verkiezing tot Paus Franciscus I de mensenmassa begroette verwierf hij direct de liefde van miljoenen katholieken. Twee Argentijnen. Wereldberoemd. Maar wat weten we eigenlijk van hun land, wat weten we van de geschiedenis van Argentinië?

Boeiende geschiedenis van Argentinië

Nu is het boek Beknopte geschiedenis van Argentinië verschenen voor die mensen die meer willen weten over dit land. In dit werk schetst de Argentijnse historicus Félix Luna de geschiedenis van zijn land vanaf de eerste stichting van de stad Buenos Aires in 1536 tot aan de regering van president Néstor Kirchner in 2003. Het is het eerste geschiedkundig werk over Argentinië in het Nederlands.

Titel: Beknopte geschiedenis van Argentinië
Auteur: Félix Luna
Vertaler: Bart Beereboom
€ 19,95 geen verzendkosten bij boekenroute.
Weer een succesvolle uitgave van Boekenplan.
Beknopte geschiedenis van Argentinie