Boek uitgeven | Zelf of samen je boek uitgeven

Zelf je boek uitgeven wat is daar nu het voordeel van

Het grootste voordeel van een zelf een boek uitgeven is je volledige onafhankelijkheid. Maar door een gebrek aan ervaring kan dit voordeel weleens tegen je keren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de redactie. Bezuinig niet op het redigeren. De teksten moeten nagenoeg foutloos zijn. Negatieve reacties zijn op zijn zachtst gezegd niet prettig tijdens de promotie, over de mislopende verkoop nog maar niet te spreken.

Kwaliteitscontrole

Veel zaken rond een boek uitgeven kan de auteur zelf doen, denk aan ontwerp, opmaak, redactie. Zorg er alleen voor dat iemand de kwaliteitscontrole doet. Dat is iets dat je niet alleen kunt doen. Veel auteurs die zelf hun boek uitgeven doen alles alleen waardoor de kwaliteit sterk achterblijft. Dit is jammer, want de promotie kost erg veel tijd daarom is het zonde om in het voortraject te weinig aandacht te schenken aan de kwaliteit van je tekst.

Maar als jezelf een boek gaat uitgeven dan kom je ook met andere zaken in aanraking. Zoals het ontwerp en de opmaak van het omslag en het binnenwerk. Het drukken is ook niet onbelangrijk en dan natuurlijk ook de boekpromotie.

Wil je meer lezen over: hoe schrijf je een boek

Neem contact op

Wil je meer informatie neem contact op met Boekenplan.
Creatief schrijven nu met 10% korting

Like nu onze facebookpagina, bedankt alvast.